top of page
Muzikaal CV
1999; afgestudeerd aan de HKU, faculteit muziek als docent muziek 1e graads.
Sinds 1998 projectdocent educatie bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. 
Sinds 1999 werkzaam op diverse scholen als muziekdocent; Sint Gregoriuscollege Utrecht,                      
Openbaar onderwijs Diemen, Daltonschool Pieterskerkhof Utrecht en Bartiméus SO en VSO
school voor blinden en slechtzienden in Zeist.
 
​Van 2009 tot 2013 Docent aan het Utrechts Conservatorium. Onder andere Combo, Wereldmuziek, Hoofdvakdocent aan de Opleiding Docent Muziek en Community Music.
Vanaf 1992 liedjesschrijver/componist; pop, cabaret en kinderliedjes. In 1996 met cabaretduo De Koude Kermis (met Maarten Kuipers) in de finale van het Groninger Studentencabaret Festival.
2007; Rood Rood Mannetje. Liedjesboek met 35 nieuwe liedjes voor het basisonderwijs. Uitgeverij Nino.
2012; Daar komt de boegieman! Liedbundel voor het basisonderwijs. Naast 27 nieuwe liedjes bevat dit boek inclusief cd een collectie laagdrempelige muziekprojecten voor groepsleerkrachten basisonderwijs. Uitgeverij SWP.  
2010 en 2012; Bino en zijn sociale talenten en Bino en zijn gevoelens. Liedjes bij een kleutermethode voor sociale vaardigheden. Onder andere de tekst van Waggel waggel stap stap met muziek van VOF de Kunst. Uitgeverij Kwintessens 2010. Zie www.ikbenbino.nl
De Hik, Een zilveren kistje vol goud, Tevreden in het Heden. Liedjes bij een online liedjesboek voor Muziek Telt!.
In 2013 wordt in de gemeente De Bilt het 900 jarige bestaan van de gemeente gevierd met een groep 8 musical waar ik een aantal liedjes voor schreef.
 
In het najaar van 2013 rijmde ik de tekst van het prentenboek Billy de Kip van Marcel van Driel en Jort van der Jagt. Ook schreef ik het bijbehorende liedje Kippiejajee!

​ 

In 2013 met Maarten Kuipers twee teksten aangeleverd voor Sesamstraat.

 

In Maart 2014 verscheen mijn eerste eigen prentenboek: 'Het geheim van Joris en Draakje', inclusief CD met 5 liedjes en mini-musical handleiding.

Jeroen.Schipper_Echt.Mooij.Fotografie_ed
bottom of page